Ga naar de inhoud
Home » Alpamin

Alpamin

Alpaca en Falabella Ranch is verdeler van het Alpaca voer van Alpamin.

In 2008 vond alpacadierenarts Thijs Flahou nergens de gepaste voeding voor zijn alpaca’s. Hij wou immers het natuurlijke dieet van de Zuid-Amerikaanse dieren in Europa nabootsen én inspelen op hun individuele noden.
Die drijfveer was het startschot voor Alpamin

Voor de productie van Alpamin worden enkel de beste ingrediënten en de meest moderne technologieën gebruikt. We combineren bijvoorbeeld verschillende vormen van eenzelfde mineraal waardoor de biologische opneembaarheid ervan sterk verhoogt.

De basis van alpacavoeding: Alpamin

In hun natuurlijke habitat op grote hoogte kunnen alpaca’s tal van mineralen en vitaminen uit de vegetatie halen en is er ook overvloedig uv-straling aanwezig. Europese grassen bevatten minder voedingsstoffen en zonovergoten dagen (voor de aanmaak van vitamine D) zijn hier ook geen zekerheid. Om die tekorten aan o.a. zink, selenium en vitamine D op te vangen, werd Alpamin ontwikkeld. Dit supplement voor alpaca’s is uniek in zijn soort!

Dekhengst, ruin, fokmerrie of veulen … een dagelijkse dosis Alpamin is de basis van een gezond dieet voor elke alpaca. 
Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling worden o.a. de vachtkwaliteit, vruchtbaarheid en vitaliteit onderhouden. Bovendien vinden alpaca’s de brokjes heerlijk!

Bel of stuur een berichtje als u het wilt komen afhalen. Telefoon Sandra: 06-42953076

Uniek hoogenergetisch ruwvoer voor Alpaca’s: Fosfobeet

FosfoBeet combineert bietenpulp met een verhoogd fosforgehalte tot Alpacavoer dat helpt groeien. Het draagt bij tot een correcte botaanmaak bij veulens en het geeft zogende merries extra energie. Wist u dat veulens dankzij dit Alpacavoer makkelijker het afspeengewicht bereiken? En dat FosfoBeet bovendien tekorten aan fosfor bij lacterende merries helpt te voorkomen? Voor wie gespecialiseerd is in Alpaca’s fokken, is FosfoBeet dus een absolute aanrader!

Dankzij de vezel ‘pectine’ is FosfoBeet traag verteerbaar en wordt de energie stelselmatig vrijgegeven. De verteerbare vezels ondersteunen de darmgezondheid door middel van een prebiotische werking. Het lage suikergehalte in dit alpacavoer houdt de zuurtegraad in de maag in balans. Combineer dit alles met extra fosfor en u krijgt FosfoBeet, de meest complete bietenpulp op de markt

Extra voedingsstoffen op cruciale momenten: Alprofos

Waar Alpamin het hele jaar door de basisgezondheid ondersteunt, zorgt Alprofos voor bijkomende eiwitten, kracht en energie wanneer alpaca’s dit nodig hebben. De fijne brokken helpen te magere dieren aansterken maar zijn ook zeer geschikt om jonge alpaca’s goed te helpen groeien. Zowel tijdens de dracht als in de lactatieperiode hebben merries én hun veulens baat bij deze eiwitrijke alpacabrokken!

Alprofos bevat een verhoogd fosforgehalte. Zo wordt de ongelijke verhouding tussen calcium en fosfor uit de basisstof ‘luzerne’ in balans gebracht. Dankzij die unieke samenstelling is Alprofos het perfecte krachtvoer om de conditie van uw alpaca’s een extra stimulans te geven!: 

 

Ruwvoer: Alpa-grass van Alpamin

Het basisrantsoen van Alpaca’s is altijd ruwvoer van goede kwaliteit.
In de zomermaanden kan dat deels in de vorm van weidegras. In de wintermaanden en bij achterblijvende conditie is het gebruik van een geschikt ruwvoer van juiste fijnheid en constante kwaliteit aan te bevelen.
Het meest geschikte verpakte ruwvoer voor Alpaca´s is Alpa-Grass. Dit is in baaltjes van 15kg verkrijgbaar.
Alpamin Alpa-Grass is een hoogwaardig gras- en kruidenmengsel speciaal afgestemd op de vertering van alpaca’s.

Eigenschappen:
– Fijn gehakseld gras-kruidenmengsel.
– Fijne structuur en daardoor eenvoudig te kauwen.
– Zeer smakelijk.
– Kan de darmactiviteit ondersteunen.
– Levert eiwit en ruwe celstof.
– Kan door de fijne structuur ook goed door cria’s (veulens) worden opgenomen waardoor het verteringssysteem van de cria’s al vroegtijdig ondersteund wordt.
– Met lijnzaad en esparcette.
– met chichorei, een natuurlijk prebioticum.
– optimale calcium-/fosfor-verhouding.

Alternatieven voor Alpa-Grass zijn Hartog Grasmix of Hartog Compactgras of goed hooi (voor Alpaca’s: zacht, kort gesneden en eiwitrijk). Ruwvoer dient 80% van het rantsoen uit te maken op droge stof basis

Alpaca en Falabella Ranch
Sandra Radecke • Kievitsweg 2, 4321TR, Kerkwerve, The Netherlands
M: +31 (0)6 42 95 30 76