Ga naar de inhoud
Home » Falabella miniatuurpaard

Falabella miniatuurpaard

Het oorspronkelijke Falabella Miniatuurpaard komt uit Argentinië. Een zeldzaam zuiver ras met bijzondere eigenschappen.

Men moet een minipaard echter niet verwarren met een minipony, daar het paardje het exterieur en de uitstraling heeft van een elegant rijtypisch paard zoals het Arabische Volbloed, maar dan in miniformaat

De originele Falabella is het enige raszuivere miniatuurpaard en ook daarbij het kleinste paard ter wereld!

De Falabella wordt geregistreerd bij het European Falabella stamboek als zijn raszuiverheid is bewezen dmv een DNA test. Ook moet de pedigree teruggaan op de voorouders in Argentinié

Fokkerij Rzadkiewa fokt het Falabella Miniatuurpaard sinds 2003. In twintig jaar hebben wij meer dan 53 raszuivere Falabella veulens gefokt en talloze NMPRS en NAS minipaardjes. Wij specialiseren ons in de appaloosa tekening, maar ook andere kleuren zijn vertegenwoordigt.

De Falabella is een uniek en zeldzaam paardenras en van oorsprong een teder en zeer klein paardje met een heel lief karakter . Bij het Falabella Stamboek Europa zijn er slechts een paar honderd paardjes geregistreerd als raszuiver. 

Dit paardje is nog vrij puur en daarom ook vrij sober in levensonderhoud, taai en gehard, maar ook warmbloedig en zeer intelligent.U kunt een Falabella niet zomaar herkennen aan dat het klein en fijn gebouwd is, want Falabella’s komen in alle kleuren, schofthoogte en grof of fijn gebouwd voor . De originele kleur is zwart/bruin. Pinto of bonte kleuren zijn gewild, maar komen sporadisch voor evenals de appaloosakleuren. Vooral de panterbonte appaloosa is helemaal zeldzaam te noemen.

De stokmaat is gemiddeld van 78 tot 88 cm maar kleiner of groter komt ook regelmatig voor.
Nog een aparte eigenschap is dat ze over hindernissen kunnen springen die hoger zijn dan hun eigen schofthoogte. Aangespannen rijden is ook een mogelijkheid en Falabella’s leren dit erg snel aan met hun grote werkwilligheid en intelligentie.

Bij aankoop van een Falabella wordt ook aanbevolen de papieren na te laten trekken door het Falabella Stamboek Europa zodat u zeker weet dat het om een raszuiver paardje gaat. We verwelkomen u graag op de stoeterij om kennis te maken met het “kleinste paard ter wereld”!

Show Impressie

Show 2023

In het najaar van 2023 zijn we naar een Falabella show geweest met Rzadkiewa Tiësto (witte achterbeentjes) en Yada del Pescador.

Alpaca en Falabella Ranch
Sandra Radecke • Kievitsweg 2, 4321TR, Kerkwerve, The Netherlands
M: +31 (0)6 42 95 30 76